Duyuru ! Alman Çoban Köpeği Derneği Yetki İptali Hakkında

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ GENETİK ANABİLİM DALI
AVKIF-DNA ANALİZ İSTEM FORMU
Veteriner hekim tarafından EDTA içeren mor kapaklı vakumlu tüplere alınmalıdır. Her örnek için steriliteye dikkat edilmelidir (tek kullanımlık eldiven,KAN örneği:
Üzerinde köpeğin adı, cinsiyeti ve yaşı belirtilmelidir.
Tüpler buz aküleri ile beraber strafor kutu içinde ve yukarıdaki bilgilerle beraber kargo ile aşağıdaki adrese gönderilmelidir.
KIL örneği:
(sadece agresif, kan alınamayan hayvanlar için uygulanmalıdır)
Birey başına 15-20 adet köklü kıl yolunarak kağıt zarfa konulur. Her köpeğin kılı ayrı zarflara konulmalıdır. Üzerinde köpeğin adı, cinsiyeti ve yaşı belirtilmelidir. Ağzı selobantla kapatılan kağıt zarflar ve yukarıdaki bilgilerle beraber ayrı bir büyük zarfa konularak kargo ile aşağıdaki adrese gönderilmelidir.
SWAP örneği:
(sadece agresif, kan alınamayan hayvanlar için uygulanmalıdır)
Veteriner Fakültesi Genetik Anabilim Dalı’ndan talep edilen swap, yanak içine iyice sürtülerek örnekleme yapılır, kuruması beklendikten sonra kendi kabına konulur. Üzerinde köpeğin adı, cinsiyeti ve yaşı belirtilmelidir. Her köpek için farklı swaplarla işlem tekrarlanır. Yukarıdaki bilgilerle beraber ayrı bir büyük zarfa konularak kargo ile aşağıdaki adrese gönderilmelidir.
Örnek Gönderim adresi:
DOÇ. DR. BENGİ ÇINAR KUL
ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ
GENETİK ANABİLİM DALI, İRFAN BAŞTUĞ CADDESİ
06110 DIŞKAPI/ANKARA
e-posta : bkul@ankara.edu.tr
ÜCRETLERLE İLGİLİ BANKA:
ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ
T.C.ZİRAAT BANKASI KAMU GİRİŞİMCİ ŞUBESİ
HESAP NO: TR 76 0001 0025 3207 0640 8950 06
Birey başına DNA testi ücreti 2021 fiyatları : 650 TL. AVKIF ile imzalanan protokol gereği bu fiyattan %20’indirim yapılacaktır
AVKIF tarafından sağlanan Pedigrinin de gönderilmesi gerekmektedir. Yeni kayıtlar için Federasyon yetkilisi tarafından verilmiş kayıt evrakı fotokopisi gönderilebilir ancak Pedigri çıkartıldığında Genetik Anabilim Dalına gönderilerek onaylatılmalıdır.
DNA profili ücreti için detaylı bilgi : http://www.veterinary.ankara.edu.tr/images/icerik/file/2015/Doner_Sermaye_2015_01.pdf adresinde bulunabilir. Bu çizelge 01.01.2015-30.06.2015 tarihleri aralığı için geçerlidir.
—————————————————————
İletişim için:
Doç. Dr. Bengi ÇINAR KUL
05326635125
bkul@ankara.edu.tr
AVKIF-DNA ANALİZ İSTEM FORMU İNDİR